Κεντρική  |   Ιατρείο  |   Επικοινωνία  

Υπηρεσίες
Επιστημονικό Προσωπικό
Οπτομετρικός Έλεγχος
Διαγνωστικός τεχνολογικός εξοπλισμός
Vision Training (VT)
Καταρράκτης
Γλαύκωμα
Κερατοειδής – Μεταμοσχεύσεις
Κερατόκωνος
Φακοί επαφής
Ξηροφθαλμία
Παιδοφθαλμολογία
Διαθλαστικές επεμβάσεις - EXCIMER LASER
Αμφιβληστροειδής- Ωχροπάθεια
Στραβισμός


ΜΙΧΑΗΛ ΤΡΑΓΑΚΗΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 62 ΜΑΡΟΥΣΙ
Τηλέφωνο: 2106195558
Fax: 2106199862
Email:
 info@ofthalmologiko-iatrio
www.ofthalmologiko-iatrio.gr

Επιστημονικό Προσωπικό
 

Επιστημονικό προσωπικό

- Μιχαήλ Τραγάκης
- Αννα Τραγάκη

Δρ. Μιχαήλ Τραγάκης Μ. D


- Χειρούργος Οφθαλμίατρος, Επιστημονικός Διευθυντής,
- Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Cornell της Ν. Υόρκης
- Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών
- Ειδικός επί παθήσεων και χειρουργικής κερατοειδούς , μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς, καταρράκτου και διαθλαστικής χειρουργικής .
Ο επίκουρος καθηγητής Μιχαήλ Τραγάκης γεννήθηκε στο Πλωμάρι Λέσβου και μετά την αποφοίτηση από το Γυμνάσιο Πλωμαρίου, συνέχισε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, Μασαχουσέτης, Η.Π.Α. ( Boston University 1958) . Παράλληλα με τις ιατρικές σπουδές φοίτησε και στο χημικό τμήμα του ίδιου πανεπιστημίου όπου πήρε το Πτυχίο Χημικού (1962).
Το 1966 πήρε το Πτυχίο της Ιατρικής από το Boston University School of Medicine. Υπηρέτησε ως εσωτερικός βοηθός στο Νοσοκομείο Framingham Union Hospital – Mass U.S.A. επί ένα έτος. Ως εσωτερικός βοηθός εκπαιδεύτηκε εκ περιτροπής στη Χειρουργική, Παθολογία, Νευρολογία, Μαιευτική, Γυναικολογία, Παιδιατρική.
Εκπαιδεύτηκε στην Οφθαλμολογία ως εσωτερικός βοηθός (1967 -1970) στο Pittsburgh Eye and Ear Hospital του Πανεπιστημίου Pittsburgh University, Pittsburgh Penn U.S.A. Kατά τους 36μήνες της ειδικότητας υπηρέτησε εκ περιτροπής στα διάφορα τμήματα του οφθαλμολογικού κέντρου, όπως τμήμα στραβισμού και παιδιατρικής οφθαλμολογίας, τμήμα κερατοειδούς και εξωτερικών παθήσεων, τμήμα αμφιβληστροειδούς και παθήσεων του βυθού, τμήμα γλαυκώματος και τμήμα παθολογοανατομικής του οφθαλμού .
Τον τελευταίο χρόνο της χειρουργικής εκπαίδευσής του πραγματοποίησε 255 εγχειρήσεις και βοήθησε σε άλλες 480. Μετά την λήψη ειδικότητας της οφθαλμολογίας, Ιούνιος 1970, διορίστηκε ως διδάσκων ερευνητής επιμελητής στο Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης όπου εξειδικεύτηκε στις παθήσεις και την χειρουργική του κερατοειδούς και ειδικότερα στις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Stuart Brown .
Το ερευνητικό του έργο στα εγκαύματα του κερατοειδή και κυρίως τα εξ αλκάλεως ήταν πρωτοποριακό. Οι πειραματικές και κλινικές εργασίες του με τους μαλακούς φακούς επαφής χρησιμοποιήθηκαν από το F.D.A. (Food and Drug Administration) για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας αυτών στις Η.Π.Α.
Το 1970 κατόπιν εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή Αθηνών έλαβε το πτυχίο με άριστα.
Το 1971 του αναγνωρίστηκε η ειδικότητα Οφθαλμολογίας στην Ελλάδα.
Το 1972 εξελέγη υφηγητής του Πανεπιστημίου Cornell της Ν. Υόρκης και ανέλαβε την καθοδήγηση και διδασκαλία των εσωτερικών βοηθών της Οφθαλμολογίας του Νοσοκομείου New York Hospital, καθώς και την παράδοση από έδρας του μαθήματος της Οφθαλμολογίας στους φοιτητές της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Cornell.
Κατόπιν αυστηρών προφορικών και γραπτών εξετάσεων απέκτησε το δίπλωμα του Αμερικανικού Συμβουλίου Οφθαλμολογίας (American Board of Ophthalmology) .
Επιστρέφει στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση και από το 1975 – 1986 υπηρέτησε ως Πανεπιστημιακός Επιμελητής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών στην Α΄ Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική.
Το 1978 ανακηρύσσεται διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο της διατριβής: Υδρόφιλοι Μαλακοί Φακοί Επαφής δια την θεραπεία Νόσων του Κερατοειδούς. Από το 1986 έως σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός.
Στη μακροχρόνια εξάσκηση της οφθαλμολογίας έχει δημοσίευσει πλήθος εργασιών (άνω των 200) εξ αυτών άνω των 30 έχουν δημοσιευτεί σε αγγλόφωνα περιοδικά. Επίσης έχει συγγράψει 4 βιβλία Οφθαλμολογίας. Συμμετέχει σε πολλά συνέδρια, ελληνικά και διεθνή, όπου παρουσιάζει εργασίες και λαμβάνει μέρος σε στρογγυλές τράπεζες .
Είναι μέλος :
- Της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας ( ΑΑΟ)
- Του Διεθνούς Ιδρύματος Οφθαλμού της Εταιρίας Χειρουργών Οφθαλμιάτρων ( IEFSES)
- Της Αμερικανικής Εταιρίας ( Α.Μ.Α)
- Της Αμερικανικής Εταιρίας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ASCRS)
- Της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καταρράκτη και διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS)
- Της Διεθνούς Εταιρίας Διαθλαστικής Χειρουργικής της Αμερικάνικης Εταιρίας Οφθαλμιάτρων ( ISRSAAO)
- Tης Εταιρίας Οφθαλμιάτρων Εφαρμοστών Φακών Επαφής (CLAO)
- Της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρίας .
- Ιδρυτικό μέλος και επί 6 χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής.
- Της Ελληνικής Εταιρίας Μεταμοσχεύσεων.


ΑΝΝΑ ΜΙΧ. ΤΡΑΓΑΚΗ, OD
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΟΠΤΟΜΕΤΡΗΣ
ΕΙΔΙΚΕΥΘΕΙΣΑ ΣΤΟ NEW ENGLAND COLLEGE OF OPTOMETRY
Διπλ. AMERICAN BOARDS OF OPTOMETRY

Η Οπτομέτρης Άννα Τραγάκη γεννήθηκε το 1970 στις ΗΠΑ. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Παπάγου το 1988. Τον Σεπτέμβριο του 1988 έγινε δεκτή στο προ-ιατρικό προγράμμα του Πανεπιστημίου της Βοστόνης (Boston University) στην Μασαχουσέτη, στην διάρκεια του οποίου έλαβε με έπαινο cum laude, πτυχίο Μαθηματικών (Bachelor’s of Arts). Συνέχισε τις σπουδές της στο Κολέγιο Οπτομετρίας της Νέας Αγγλίας (New England College of Optometry) στην Βοστόνη, όπου έλαβε το Διδακτορικό πτυχίο του Οπτομέτρη με λίαν καλώς τον Ιούνιο του 1995.
Στην διάρκεια του τελευταίου έτους της ειδικότητας εργάστηκε στις κάτωθεν κλινικές:
Braverman Eye Center, Hallandale Φλόριντα
Dimick Health Center, Βοστόνη, Μασαχουσέτης
East Boston Neighborhood Center, East Boston, Μασαχουσέτης
και κατά την διάρκεια όλης της ειδικότητας στο New England Eye Institute, Βοστόνη.
Ειδικεύτηκε στην διάγνωση και θεραπεία, φαρμακευτική και μη οφθαλμικών παθήσεων, εφαρμογή φακών επαφής (μαλακούς, ημίσκληρους, κερατοκωνικούς, τορικούς και πρεσβυωπικούς), στην παιδοφθαλμολογία, στην γηριατρική, στην ορθοπτική, στην ιατρική φροντίδα ασθενών με χαμηλή όραση όπως και στην ιατρική παρακολούθηση χειρουργημένων ασθενών.
Πέρασε με επιτυχία όλες τις απαραίτητες εξετάσεις εξάσκησης επαγγέλματος του Αμερικάνικου Συμβουλίου Οπτομετρίας (National Boards of Examiners in Optometry), National Part I, II, III, και TMOD(Treatment and Management of Ocular diseases).

Στην διάρκεια των σπουδών της υπήρξε μέλος και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού συλλόγου σπουδαστών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.
Είναι επίσης μέλος του American Optometric Association, της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών- Οπτομετρών του Επιστημονικού Συλλόγου Οπτικών-Οπτομετρών Ελλάδος

Από τον Ιούλιο του 1995, είναι μέλος του ιατρικού προσωπικού μας…..


   
SSL Certificates