Κεντρική  |   Ιατρείο  |   Επικοινωνία  

Υπηρεσίες
Επιστημονικό Προσωπικό
Οπτομετρικός Έλεγχος
Διαγνωστικός τεχνολογικός εξοπλισμός
Vision Training (VT)
Καταρράκτης
Γλαύκωμα
Κερατοειδής – Μεταμοσχεύσεις
Κερατόκωνος
Φακοί επαφής
Ξηροφθαλμία
Παιδοφθαλμολογία
Διαθλαστικές επεμβάσεις - EXCIMER LASER
Αμφιβληστροειδής- Ωχροπάθεια
Στραβισμός


ΜΙΧΑΗΛ ΤΡΑΓΑΚΗΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 62 ΜΑΡΟΥΣΙ
Τηλέφωνο: 2106195558
Fax: 2106199862
Email:
 info@ofthalmologiko-iatrio
www.ofthalmologiko-iatrio.gr

Παιδοφθαλμολογία
 

ΠΑΙΔΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ

Πότε πρέπει να εξετάζεται ένα παιδί

Η οφθαλμολογική  εξέταση ενός παιδιού πρέπει να γίνεται μόλις οι γονείς αντιληφθούν κάποιο πρόβλημα οράσεως  ή στραβισμού ασχέτως ηλικίας. Σίγουρα όμως όλα τα παιδιά  πρέπει να ελέγχονται στην προσχολική ηλικία ώστε να διαγνωσθεί έγκαιρα  κάποιο πρόβλημα και να διορθωθεί πριν το παιδί αρχίσει το σχολείο. Σε αυτήν την ηλικία ο εγκέφαλος του παιδιού είναι πολύ πλαστικός και επομένως είναι  εύκολη η διόρθωση κάποιου οπτικού προβλήματος.
Ο προσχολικός έλεγχος εφαρμόζεται από πολλές δεκαετίες στις Η.Π.Α. και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι και στην Ελλάδα έχει εφαρμοστεί  τα τελευταία χρόνια. Ο κύριος σκοπός της εξέτασης είναι να προσδιοριστεί η όραση του παιδιού, χωριστά σε κάθε  μάτι, η ευθυγράμμιση των ματιών, η αντίληψη των χρωμάτων και ο έλεγχος του κερατοειδούς, του φακού και του βυθού στο εσωτερικό μέρος του ματιού. Η όραση του παιδιού μπορεί να ελεγχθεί  σε πολύ μικρή ηλικία ακόμη και ενός έτους  με διάφορες τεχνικές , επομένως ποτέ δεν είναι νωρίς για έναν έλεγχο.
Τα πιο σημαντικά προβλήματα που παρουσιάζουν τα παιδιά στην προσχολική ηλικία είναι ο στραβισμός, η αμβλυωπία ή κοινώς « τεμπέλικο μάτι», διαθλαστικές ανωμαλίες όπως : μυωπία , υπερμετρωπία , αστιγματισμό και συγγενείς ανωμαλίες όπως : καταρράκτης, γλαύκωμα και προβλήματα στο βυθό του ματιού.   
SSL Certificates