Κεντρική  |   Ιατρείο  |   Επικοινωνία  

Υπηρεσίες
Επιστημονικό Προσωπικό
Οπτομετρικός Έλεγχος
Διαγνωστικός τεχνολογικός εξοπλισμός
Vision Training (VT)
Καταρράκτης
Γλαύκωμα
Κερατοειδής – Μεταμοσχεύσεις
Κερατόκωνος
Φακοί επαφής
Ξηροφθαλμία
Παιδοφθαλμολογία
Διαθλαστικές επεμβάσεις - EXCIMER LASER
 Μυωπία
 Υπερμετρωπία
 Πρεσβυωπία
 Αστιγματισμός
Αμφιβληστροειδής- Ωχροπάθεια
Στραβισμός


ΜΙΧΑΗΛ ΤΡΑΓΑΚΗΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 62 ΜΑΡΟΥΣΙ
Τηλέφωνο: 2106195558
Fax: 2106199862
Email:
 info@ofthalmologiko-iatrio
www.ofthalmologiko-iatrio.gr

Διαθλαστικές επεμβάσεις - EXCIMER LASER
 

ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ  ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΜΕ EXCIMER LASER

Tί   είναι διαθλαστική χειρουργική:

Είναι  ο τομέας  της  χειρουργικής  του οφθαλμού  για  την  διόρθωση της  αμετρωπίας  του  οφθαλμού  όπως  η μυωπία , η υπερμετρωπία , ο αστιγματισμός και η πρεσβυωπία. Με  το  Excimer  Laser   είναι  δυνατή  η εξάλειψη αυτών των αμετρωπιών και  ο ασθενής  βλέπει  φυσιολογικά  χωρίς  γυαλιά  ή  φακούς  επαφής .
 

                  ΜΕΘΟΔΟI ANTIMETΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ     
                                     ΜΕ   ΤΗΝ  ΒΟΗΘΕΙΑ  ΤΟΥ   EXCIMER  LASER

Oι τεχνικές που εφαρμόζονται σήμερα είναι οι εξής:

 -P.R.K
 -LASEK
 -EPILASIK
 -LASIK

Βασικά  οι τεχνικές είναι δύο:

1) H επιφανειακή τεχνική PRK όπου το Laser εφαρμόζεται κατευθείαν στην επιφάνεια του ματιού, μετά την αφαίρεση του επιθηλίου του κερατοειδούς.

2) Η  τεχνική LASIK όπου  δημιουργείται  ένας κρημνός  από τις πρόσθιες  στοιβάδες του κερατοειδούς και   στη συνέχεια   εφαρμόζεται το Laser .

Στο LASER το αναδιπλούμενο επιθήλιο επανατοποθετείται πάνω στο στρώμα του κερατοειδούς ενώ στο EPI LASIK ο κρημνός του επιθηλίου και βασικής μεμβράνης είναι πολύ πιο λεπτός από το LASIK.
Η  τεχνική PRK ( φωτοδιαθλαστική   κερατεκτομή ) πλεονεκτεί έναντι  όλων των άλλων  μεθόδων  διόρθωσης  της μυωπίας  γιατί είναι απλή  δεν κόβουμε ιστό, είναι ταχεία  δεν διαρκεί περισσότερο από ελάχιστα δευτερόλεπτα  σε κάθε οφθαλμό, και μαζί με την προετοιμασία  δεν ξεπερνάει  τα 10 λεπτά.  Είναι  ακριβής επειδή  η επέμβαση ελέγχεται  από τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικό υπολογιστή  με ειδικό πρόγραμμα, είναι ασφαλής δεν υπάρχει κίνδυνος  από την ακτινοβολία  που διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα και τέλος είναι  ανώδυνη γίνεται με τοπική αναισθησία  (σταγόνες ) που ενσταλλάζονται  προηγουμένως στο μάτι .
 Και οι δύο τεχνικές έχουν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους και πρέπει να επιλέγεται η κατάλληλη τεχνική για τον κάθε ασθενή από τον προεγχειρητικό  έλεγχο.

 Τα μειονεκτήματα των PRK έναντι του LASIK είναι ο πόνος  της πρώτης μετεγχειρητικής  ημέρας και η σταδιακή βελτίωση της όρασης. Δεν έχει  όμως τα μειονεκτήματα του LASIK  που συνδέονται με τον κρημνό π.χ. θολερότητες, φλεγμονή και λέπτυνση ή εκτάνηση  του κερατοειδούς.
Το Haze (επιφανειακή θολερότητα) που αποτελούσε την μεγάλη επιπλοκή του  PRK με τα πρώτα μηχανήματα δεν παρουσιάζεται σήμερα λόγω τελειοποίησης των μηχανημάτων (4η  γενιάς ) και την   χρήση    Mitomycin C.       
Με το PRK είναι  δυνατή η διόρθωση μυωπίας έως και 14Δ, υπερμετρωπία έως 5Δ αστιγματισμού έως 4-5Δ και πρεσβυωπίας με υπερμετρωπία έως   4-4.5Δ. Στην εφαρμογή της τεχνικής μας (PRK) χρησιμοποιούμε το πιο σύγχρονο και διαδεδομένο παγκοσμίως μηχάνημα (το 70% των μηχανημάτων Laser στις Η.Π.Α.) VISX –S4IR.
Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα του είναι η λειτουργία του eye–tracker δηλαδή συνεχής παρακολούθηση των κινήσεων του οφθαλμού κατά την διάρκεια της επέμβασης για την ασφαλέστερη εφαρμογή του Laser. Επίσης έχει spots  διαφορετικού μεγέθους για την ταχύτερη και πληρέστερη διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών. Η τελευταία καινοτομία είναι η δυνατότητα αναγνώρισης της ίριδας (Iris Registration) ώστε ανά πάσα στιγμή γίνεται το LASER στο ακριβές σημείο του κερατοειδούς.

Με την πλέον σύγχρονη μέθοδο WAVE SCAN VISX εξατομικεύουμε την θεραπεία, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τα διαθλαστικά σφάλματα αλλά και τις υψηλού βαθμού εκτροπές, όπως coma, trefoil, μέχρι και 6ου  βαθμού εκτροπής που είναι υπεύθυνα για την κακή ποιότητα όρασης, κυρίως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η θεραπευτική αντιμετώπιση συνίσταται όχι μόνο στο πρόσθιο στρώμα  του οφθαλμού (κερατοειδή) αλλά σε όλη την οντότητα του βολβού. Οι ασθενείς αποκτούν ποιοτική και ποσοτική  καλύτερη όραση (super vision).   
SSL Certificates